Ooit al in een Airbnb geslapen of gebruik gemaakt van Airbnb.nl? Dan was je een van de twee miljoen mensen die Airbnb dagelijks over de vloer krijgt.

Het is een internationaal platform dat particuliere en professionele accommodaties aanbiedt aan klanten wereldwijd. Airbnb begon als een eenvoudig huursysteem dat particulieren die een centje willen bijverdienen koppelde aan reizigers die op zoek waren naar unieke en betaalbare overnachtingen overal ter wereld. Huizen, appartementen of kamers van ‘gewone’ mensen werden zo verhuurd, vaak terwijl de huurder ook aanwezig is. Reizigers kregen er een unieke reiservaring gratis bij.

Airbnb.nl

Airbnb groeide uit tot een groot professioneel netwerk van maar liefst zes miljoen accommodaties in 191 landen. Ze zijn daarmee groter dan de vijf grootste hotelketens bij elkaar! Tegelijk blijven ze inzetten op die unieke ervaringen voor hun reizigers. Je vindt er een groot aanbod aan particuliere accommodaties aan interessante prijzen. Via Airbnb kan je dus echt een huis of kamer van een local huren, maar ook in een gewoon hotelletje terecht komen.

Daarnaast bouwden ze ook een netwerk aan ervaringen uit. Dat zijn activiteiten georganiseerd door locals die je kan boeken terwijl je op reis bent. Zo kan je bijvoorbeeld kookworkshops volgen waar je samen de lekkerste streekgerechten maakt of samen met een local een unieke straatjes ontdekken tijdens je citytrip. Stuk voor stuk uitzonderlijke ervaringen die niet alle toeristen zomaar meemaken. 

 

Wat is Airbnb en hoe werkt het?

Een accommodatie reserveren op Airbnb betekent dat je akkoord gaat met de voorwaarden van de verhuurder. Elke verhuurder op Airbnb heeft een eigen stijl, dat kan je meteen zien op de pagina van de accommodatie. Sommige verhuurders gaan voor een persoonlijke aanpak en willen de huurder graag leren kennen. Dat is de ideale optie voor reizigers die willen proeven van de couleur locale. Verhuurders kunnen het ook anders aanpakken, via de optie ‘direct verhuren’ bijvoorbeeld. Daar kan je meteen een ruimte reserveren zonder voorafgaande goedkeuring van de verhuurder. Eenmaal je aankomt op de locatie kan het zijn dat je contact hebt met de verhuurder of niet. Dat staat allemaal duidelijk omschreven bij je reservatie.

Het enige wat je als huurder nodig hebt is een Airbnb-profiel. Voor Airbnb is de community van huurders en verhuurders belangrijk omdat alle reservaties gebaseerd zijn op vertrouwen. In je profiel kan je foto’s van jezelf kwijt en kan je je identiteit laten verifiëren. Het is belangrijk om je profiel serieus te nemen, want het is zo dat verhuurders beslissen hun ruimte aan jou te verhuren. Voor een volledig profiel vraagt Airbnb je volledige naam, geboortedatum, telefoonnummer, betaalgegevens en e-mailadres.

Villa met zwembad op Airbnb.nl

Wanneer je profiel voltooid is, kan je aan de slag! Zoek tussen meer dan 800.000 unieke accommodaties jouw droomruimte uit. Gebruik de filters om de zoekresultaten naar jouw wensen aan te passen. Zo ben je helemaal zeker van een comfortabele en onvergetelijke reis. Vul de data van je reis en het aantal gasten in. De tarieven kunnen namelijk schommelen.

Raadpleeg zeker ook de recensies en de beschrijvingen van elke accommodatie, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Gasten en verhuurders kunnen alleen een recensie over elkaar schrijven na een reservering. Zo weet je dat de feedback die je ziet, gebaseerd is op ervaringen die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. Heb je nog vragen? Dan kan je ook de verhuurder contacteren. Bij Airbnb weet je waaraan je begint!

Heb je de perfecte accommodatie gevonden? Dan kan je meteen overgaan tot het reserveren. Sommige ruimtes kan je meteen reserveren. Dan moet je niet wachten op de verhuurder die jouw reservatie al dan niet goedkeurt. Heeft de verhuurder de optie ‘direct reserveren’ uitgeschakeld, dan stuurt Airbnb een reserveringsaanvraag naar de verhuurder. Die heeft dan 24 uur de tijd om je reservatie te accepteren. Je reservering is automatisch bevestigd wanneer ze dit doen.

Leuke flat op Airbnb.nl

Airbnb werkte jarenlang aan een betrouwbare en unieke community van reizigers en verhuurders. Alle reserveringen zijn gebaseerd op hun principes van vertrouwen volgens de normen en verwachtingen van Airbnb. Voor alle leden van de community zijn de regels duidelijk en transparant. Zo ben je zeker dat je een zorgeloos verblijf geniet in één van de zoveel unieke locaties.

Op zoek naar een leuke ervaring tijdens je reis? Op Airbnb kan je naast ruimtes ook ervaringen boeken. Dat zijn activiteiten opgezet en begeleid door inspirerende locals. Hier wordt je volledig ondergedompeld in de wereld van de host en de bestemming van je reis. Om een ervaring te boeken hoef je geen verblijf via Airbnb geboekt te hebben. Ervaringen duren een aantal uur en ze bestaan binnen tal van thema’s en niveaus. Lees ook zeker de beoordelingen van de gasten, zo garandeert Airbnb de kwaliteit.

 

Over Airbnb en Airbnb.nl

Airbnb is een moderne online community gebouwd op delen. Het begon allemaal in 2008 toen twee designers reizigers bij hun thuis ontvingen om te logeren. Toen werd het idee van een internationaal verhuursysteem geboren. Meer dan tien jaar later kiezen miljoenen reizigers voor een 100 % lokale beleving in een van de Airbnb’s ruimtes. Verhuurder hebben toegang tot een unieke community van mensen die op zoek gaan naar uitzonderlijke reisverhalen en ontmoetingen. Wie had dat ooit in 2008 kunnen denken?

Het deelsysteem van Airbnb is een schot in de roos. En het vertrouwen in de community is daarbij heel belangrijk. Airbnb maakt het delen van een woonst eenvoudig, aangenaam en veilig. Alle profielen en accommodaties worden geverifiëerd zodat jij in alle veiligheid kunt boeken. Het betaalplatform is betrouwbaar en je kan met een gerust hart communiceren met de verhuurders als je vragen hebt. Niemand heeft toch graag zorgen tijdens zijn vakantie? Airbnb ook niet! Het vertrouwen- en veiligheidscentrum van Airbnb biedt 24/7 ondersteuning aan alle huurders en verhuurders die van het platform gebruik maken.

Website: https://www.airbnb.nl/