KLM.nl

KLM is de grootste en meteen ook de bekendste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Ze staan bekend om hun kwaliteit en professionaliteit en vliegen over de hele wereld. KLM.nl biedt een zeer groot aanbod aan rechtstreekse vluchten. Zo zijn er meer dan 150 bestemmingen waar de vliegtuigen van deze luchthavenmaatschappij je in een en dezelfde vlucht naartoe brengen. 

 

KLM vliegtuigmaatschappij

 

Promoties en aanbiedingen voor 2024

KLM biedt het hele jaar door interessante deals aan naar bestemmingen wereldwijd. Dat doen ze voornamelijk in de vorm van pakketreizen. Hierin zitten zowel je vlucht als je verblijf reeds inbegrepen, wat voordeliger is dan beide apart te boeken. Op hun aanbiedingen-pagina vind je alle beschikbare promoties. Neem een kijkje en ontdek welke vakanties je aan een goedkoper tarief boekt.

 

Voordelen als lid van Flying Blue

Flying Blue is het loyaliteitsprogramma van KLM. Door je aan te melden geniet je van tal van voordelen en kortingen. Bovendien spaar je bij iedere aankoop Miles, die je kunt inruilen voor interessante voordelen. Je leest meer over Miles hieronder.

 

Miles

Miles zijn punten die je opspaart wanneer je boekt bij KLM. Om deze punten te sparen, dien je een Flying Blue-account aan te maken, wat geheel gratis is. Je kunt zowel Miles verdienen door een vlucht of hotel te boeken, een auto te huren of extra’s aan te kopen zoals meer bagage. Voor elke euro die je uitgeeft, krijg je Miles in de plaats. De gespaarde punten kun je inruilen voor onder meer extra beenruimte, een upgrade van je reservering, gebruiksproducten zoals elektronica en sieraden, en meer!

 

KLM vliegtickets

 

Last minute vluchten

Soms gebeurt het dat je een vlucht nodig hebt op korte termijn. Bijvoorbeeld omdat je last minute op zakenreis moet voor het werk, omdat er een onverwachte gebeurtenis is voorgevallen bij familie in het buitenland of gewoon zomaar, omdat je zin hebt om er op uit te trekken. Dankzij het uitgebreide aanbod van KLM vind je snel een geschikte vlucht. Geef in de zoekbalk je gewenste datum van vertrek in en bekijk welke vluchten beschikbaar zijn. Zelfs op de dag zelf zijn er vaak nog tickets beschikbaar!

 

 

 

Maak kennis met het aanbod van KLM

KLM focust zich voornamelijk op het aanbieden van vluchten wereldwijd. Het is dus jouw partner voor het zoeken en vinden van voordelige vliegtickets. Maar ze bieden nog veel meer dan dat. Een overzicht:

 

Pakketreizen Vliegtuigmaatschappij KLM

Een pakketreis houdt in dat je in één boeking zowel je vlucht als je verblijf vastlegt. In sommige pakketreizen zit ook autoverhuur inbegrepen. veel reizigers vinden het makkelijk dat ze een totaalprijs zien voor de volledige vakantie, en niet zelf op zoek moeten gaan naar een afzonderlijke vlucht of hotel. Pakketreizen zijn vaak ook voordeliger dan alle onderdelen afzonderlijk te boeken.

 

Autoverhuur

Voor haar autoverhuur slaat KLM de handen in elkaar met het erkende verhuurbedrijf Hertz. Daar zijn enkele voordelen aan verbonden. Zo krijg je 15% korting wanneer je via KLM boekt, en blijft het verhuurkantoor open tot jevlucht aankomt. Zo hoef je nooit te stressen of je wel op tijd je auto kunt ophalen.

 

Hotels

Ben je nog op zoek naar een hotel? Ook daarbij kan KLM helpen. Ze werken hiervoor samen met het bekende Booking.com. Zo heb je als reiziger keuze uit miljoenen hotels, vakantieverblijven en B&B’s wereldwijd.

 

Luchthavenvervoer

Wil je niet pas ter plaatse op zoek gaan naar een taxi of bus die je naar je hotel kan brengen? Dan doe je er goed aan om op voorhand luchthavenvervoer te regelen. Op de website van KLM kun je op zoek gaan naar de beste vervoersoptie voor jouw reis.

 

Parking

Kom je met de wagen naar de luchthaven? Dan heb je ook parking nodig. KLM geeft je de mogelijkheid om op voorhand een parking te reserveren, zodat je verzekerd bent van een plekje en geen tijd verliest met rondrijden. De belangrijkste hub is de luchthaven van Schiphol.

 

Tips om het meeste uit je bezoek aan KLM.nl te halen

Meld je aan op de nieuwsbrief. Door je in te schrijven ontvang je tal van reisinspiratie, nuttige informatie en gepersonaliseerde aanbiedingen in je mailbox. Je bent daardoor als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes en acties. Uitschrijven kan altijd en op ieder moment.

Download de app. Via de KLM-app kun je je vlucht op gelijk welk moment boeken, beheren en wijzigen. Het geeft je ook de mogelijkheid om online in te checken, je reisdocumenten te beheren en je Miles te checken. Ook informatie over je vlucht, zoals gatewijzigingen en vertragingen, worden in de app weergegeven.  

Volg hen op social media. Daar posten ze heel wat inspiratie en aanbiedingen, die mogelijk interessant kunnen zijn bij het boeken van je volgende vlucht. Specifieke social media zoals Facebook en WhatsApp zijn bovendien perfect om snel in contact te komen met KLM bij eventuele vragen.

Maak een Flying Blue-account aan. In het account kun je al je vluchten nakijken en beheren en spaar je zogenaamde Miles. Dit zijn punten die je verdient wanneer je een boeking maakt bij KLM. De punten kan je inruilen voor leuke extra’s zoals cadeaus of kortingen.

 

Vliegtickets KLM
 

Over KLM

KLM is kort voor Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V.. Het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland en kent haar thuisbasis op Schiphol in Amsterdam. KLM is opgericht in 1919 en is daarmee de oudste luchthavenmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam onderneemt. Ze voeren rechtstreekse vluchten uit over de hele wereld en hebben het grootste vliegaanbod van Nederland.

Moederbedrijf KLM-groep heeft verschillende bedrijven onder zich, waaronder Transavia, Martinair, KLM zelf en KLM Cityhopper. Deze laatste voert enkel vluchten uit binnen Europa. In 2004 fuseerde KLM met Air France. Samen vormen ze de grootste luchtvaartgroep van Europa.

 

Duurzaamheid

Vliegtuig KLM

 

Vliegen is niet duurzaam. Het zijn niet onze woorden, wel die van KLM zelf. De luchtvaartmaatschappij is zich bewust van de ecologische impact die vliegen heeft, en spant zich daarom in om deze zo laag mogelijk te houden. Dat doen ze op volgende manieren.

 

Duurzamere vliegtuigbrandstof

Traditioneel vliegen vliegtuigen op kerosine, een brandstof die zorgt voor schadelijke CO₂ in de lucht. Om die CO₂-uitstoot te verminderen, maakt KLM gebruik van een nieuwe brandstof: Sustainable Aviation Fuel (SAF). SAF wordt gemaakt van duurzamere bronnen zoals gebruikt frituurvet. Deze grondstof stoot tot 75% minder CO₂ uit en is dus een pak beter voor het milieu dan de kerosine waarop het merendeel van de vliegtuigen nog steeds vliegt. Momenteel voegt KLM 1% SAF toe aan de brandstof van iedere vlucht. Ze willen dit optrekken naar 10% tegen 2030. 

 

Duurzaamheid aan boord

Ook aan boord van het vliegtuig worden kleine aanpassingen doorgevoerd die zorgen voor een duurzamere vlucht. Zware materialen zoals stoelen en trolleys worden bijvoorbeeld vervangen door lichtere versies, er wordt zoveel mogelijk afval gerecycled voor hergebruik en koffiedik wordt verzameld om te verwerken tot biogas, wat gebruikt kan worden als brandstof voor voertuigen. 

 

Herbebossing

KLM ondersteunt verschillende herbebossingsprojecten die ervoor zorgen dat er meer bomen worden geplant. Bomen nemen CO₂ en zorgen dat de lucht gezuiverd wordt. Hiermee compenseert KLM een deel van de schadelijke uitstoot die hun vliegtuigen creëren. 

 

Vliegtuig KLM

 

Praktische info

Een vlucht boeken bij KLM is eenvoudig, al zijn er altijd situaties waarin een helpende hand welkom is. KLM helpt je dan ook graag verder bij eventuele vragen of problemen. Je kan hen contacteren via volgende kanalen.

 

Telefoon

Bel naar de KLM Service Line: +31 20 47 47 747

Openingstijden (Lokale tijd in Amsterdam) - van maandag tot zondag

07:00 tot 22:00 - Nederlands

De Engels sprekende klantendienst is 24/7 beschikbaar.

 

Social media

KLM is bereikbaar via Messenger en via WhatsApp.

 

Chat

Op de website vind je aan de rechterkant een chat-knop zodra er een assistent beschikbaar is. Chatten is een snelle manier om een antwoord te krijgen op je vraag.

 

Contactpagina

KLM beschikt over een handige contactpagina op haar website. Door aan te geven bij welk probleem je hulp nodig hebt, verwijzen ze je door naar de juiste dienst.