Google Flights

Google Flights is een online platform waarop je eenvoudig vluchten terugvindt over de hele wereld. Je krijgt niet alleen een overzicht van alle beschikbare vluchten voor jouw bestemming naar keuze, je kunt ook onmiddellijk vliegtickets aankopen. Met dit zoekplatform wil Google Flights zijn gebruikers helpen om op een veilige en snelle manier vluchten te boeken bij erkende vliegtuigmaatschappijen.

 

 

 

Deals voor 2024

De handige zoekfuncties van Google Flights laten je toe om vluchten te vinden aan een voordelige prijs. Maar hoe haal je nu de beste deals eruit? Er zijn verschillende manieren om je vliegticket te boeken aan een zo laag mogelijk tarief.

 

  • Wees flexibel: zoek op verschillende tijdstippen en data, boek ruim op voorhand of net enkele weken of dagen voor vertrek, en laat je keuze van bestemming afhangen van de goedkoopste vlucht. Het zijn slechts enkele zaken die je een pak geld kunnen besparen.

  • Bespaar op je bagage: de op een na grootste kost van een vliegreis is, naast je ticket, ook de bagage. Zoek daarom vluchten waarin de bagage reeds inbegrepen zit, of overweeg om enkel met handbagage te reizen en bespaar zo enkele tientallen euro’s. 

  • Laat je niet afschrikken door tussenstops: toegegeven, een rechtstreekse vlucht is makkelijk. Toch kan het interessant zijn om een vlucht te boeken mét tussenstops. Ze zijn vaak goedkoper en een pauze tijdens een lange vliegreis is meestal welgekomen.

 

Last minute vliegtickets vinden 

Wil je last minute op vakantie vertrekken? Geef in de zoekbalk je gewenste datum van vertrek in en je krijgt binnen enkele seconden te zien welke vluchten beschikbaar zijn. Je kunt filteren op onder andere prijs, afstand, aantal tussenstops, luchtvaartmaatschappij en vliegduur. Het is de snelste manier om een vlucht te zoeken, aangezien alle vluchten op een en dezelfde website worden verzameld. Het enige wat jij nog hoeft te doen is vergelijken en kiezen waar je volgende reis naartoe gaat.

TIP: Ben je op zoek naar de goedkoopste vliegtickets, zonder dat je een specifieke bestemming in gedachten hebt? Dan is de Google Flights Exporer echt iets voor jou! Hiermee vind je alle vluchten op een mapje met alle prijzen erbij, super eenvoudig! :-)

 

 

 

Maak kennis met het aanbod van Google Flights

Naast vluchten, zijn er nog verschillende andere zaken die Google Flight aanbiedt. Wij zetten al hun diensten op een rijtje:

 

Vluchten

Google Flights is een van de meest bezochte online platformen voor het vinden en boeken van een vlucht. Hun vliegaanbod is zeer uitgebreid en bevat bestemmingen over de hele wereld. Als gebruiker kun je filteren op bestemming, klasse, datum en maatschappij. Zo vind je in een handomdraai alle beschikbare vluchten. Bovendien kun je makkelijk vergelijken, zodat je steeds de beste vlucht boekt voor jou en je reisgezelschap. 

 

Hotels

Wanneer je een vliegreis boekt, heb je meestal ook een verblijf nodig na aankomst. Dat heeft Google Flights als geen ander begrepen. Ze bieden een divers aanbod aan hotels, en B&B’s. Ook hier filter je eenvoudig

 op locatie, beoordeling, voorzieningen, prijs, enzovoort. 

 

Vakantiewoningen

Verkies je de vrijheid van een vakantiewoning? Dan vind je hier wat je nodig hebt. Google Flights bundelt kleine en grote vakantiewoningen overal ter wereld. Van een gezellig huis in het bos tot een heuse villa aan het strand. 

 

Reisinspiratie

Soms weet je precies waar je naartoe wilt, en andere keren heb je geen idee. Daarom is het fijn om je te laten inspireren door de vele bestemmingen en bezienswaardigheden op de website van Google Flights.  Ze laten zien welke bestemmingen populair zijn, wat er te doen is in de regio en waar je goedkoop naartoe vliegt. 

 

Tips om het meeste uit je bezoek aan Google Flights te halen

Maak een Google account aan: het is niet verplicht om een account aan te maken vooraleer je de website kunt gebruiken, maar het brengt wel enkele voordelen met zich mee. Zo worden alle vluchten die je reeds hebt geboekt via Google Flight bewaard binnen je account, krijg je een overzicht van alle vluchten die je als favoriet hebt aangeduid en krijg je aanbevelingen op maat van je reisvoorkeuren.

 

Bekijk de goedkoopste vliegperiode: Google Flights geeft bij een groot deel van zijn vluchten weer wanneer de goedkoopste periode is om je vliegticket te boeken voor een specifieke bestemming. Door deze data te checken kan je heel wat besparen. Er wordt ook weergegeven of de prijzen voor je gewenste reisperiode laag, gemiddeld of hoog zijn.

Price alert Google Flights

 

Stel een prijsalert in: wanneer je een prijsalert voor een specifieke vlucht of bestemming instelt, krijg je een melding wanneer de prijzen aanzienlijk dalen. Je kunt dit zowel instellen voor een specifieke periode, als voor alle data. Om gebruik te maken van deze service, dien je aangemeld te zijn op een Google account.

Claim een prijsgarantie: bij sommige vluchten zie je een kleurrijke prijsgarantie-badge staan. Daarmee wil Google Flights tonen dat ze er zeker van zijn dat je een vlucht boekt aan de laagste prijs. Ze controleren vervolgens iedere dag voor vertrek de prijs. Daalt deze toch? Dan betaalt Google Flights je het verschil terug via Google Pay. 

 

 

Over Google Flights 

Google Flights is onderdeel van Google Travel. Beide maken deel uit van Google LLC, hetzelfde bedrijf dat ook achter de wereldbekende zoekmachine Google zit. Google Flights werd opgericht in 2011 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest bezochte platforms ter wereld voor het boeken van een vlucht.

 

Het bedrijf verzamelt vluchten over de hele wereld en stelt deze tentoon op zijn website. Je boekt dus niet rechtstreeks bij hen, maar wel bij een derde partij zoals Delta, Brussels Airlines of Etihad Airways. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. Het grote voordeel aan Google Flights is dat je in een oogopslag alle beschikbare vluchten ziet en zo makkelijk kunt vergelijken om de goedkoopste vlucht te vinden.