Verrassende dingen om te doen in New York

Verrassende dingen om te doen in New York

New York is een stad die iedereen zal kennen. Er zijn direct een aantal iconische gebouwen en bezienswaardigheden waar je bij The Big Apple aan moet denken, zoals het Vrijheidsbeeld, de prachtige skyline van Manhattan, Times Square en Central Park. Hoewel deze zeker een bezoek waard zijn, is het altijd leuk om een stad van de andere kant te bekijken. In deze metropool in de gelijknamige staat is namelijk zoveel te doen, dat je er makkelijk een week kunt doorbrengen. Daarbij hoef je zeker niet alleen maar naar de bekende bezienswaardigheden te gaan, want er zijn meer dan genoeg alternatieven die ook de moeite waard zijn. Als je alles over de stad wilt weten, klik hier voor meer informatie.

 

Beleef de metropool New York op een andere manier

Er is New York zoveel te doen en te zien, dat iedereen deze stad op een hele andere manier zal beleven. Het is daarbij ook afhankelijk van waar je accommodatie precies zit en wat je allemaal gaat doen in de tijd dat je er bent. Afhankelijk van welke interesses je hebt, zal er echter voor iedereen wel iets te vinden zijn dat de moeite waard is. Of het nu op het gebied van kunst, cultuur, sport of historie is, New York heeft het allemaal in overvloed. 

 

Bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden

In plaats van de gebaande paden te bewandelen, kan het ontzettend leuk zijn om juist eens wat anders te doen. Hier zijn meer dan genoeg plekken voor in deze immense stad. Om je alvast wat inspiratie te geven, gaan we hieronder kijken naar een aantal bezienswaardigheden die misschien niet iedereen afgaat bij een bezoek aan de stad, terwijl dit eigenlijk wel zou moeten. Al deze plaatsen vertellen namelijk een bijzonder verhaal en dat maakt het een aanrader om er een keer te gaan kijken.

 

Bezoek fascinerende musea

Het Guggenheim, MoMA en Metropolitan zijn een aantal musea in New York die wereldwijd bekendheid genieten. Voor de liefhebbers van kunst is hier enorm veel te zien. Het grote voordeel is dat al deze musea ook nog eens relatief dicht bij elkaar te vinden zijn. Aan het zogenoemde Museum Mile kun je de ene na de andere expeditieruimte vinden. Er zijn nog veel meer musea dan de drie die hierboven worden genoemd, dus je kunt er meer dan genoeg beleven. Museum Mile is gelegen aan Fifth Avenue en strekt zich uit over het gebied tussen 82nd en 105th Street.

 

Boek een helikopter tour

Er is natuurlijk geen betere manier om de prachtige skyline van deze stad te kunnen zien dan vanuit de lucht. Wie New York en vooral de iconische wolkenkrabbers van Manhattan op een zo spectaculair mogelijke manier wil zien, kan deze droom met een helikoptervlucht in vervulling laten gaan. Hoewel het zeker niet de goedkoopste manier zal zijn om de stad te bezichtigen, is het de kosten zeker waard. Er zijn maar weinig betere en spannende ervaringen dan een helikoptervlucht boven de Big Apple.

 

Breng de dag door in een van de boroughs

Wie een bezoek aan New York gaat brengen zal normaal gesproken vooral veel tijd doorbrengen in Manhattan. Toch zijn de andere boroughs, zoals de wijken in de stad worden genoemd, ook zeker de moeite waard. Of je nu naar Brooklyn, Queens, The Bronx of Staten Island gaat, elk stadsdeel heeft zijn eigen bijzondere uitstraling en dat maakt het leuk om een keer deze andere kant van New York te zien. 

 

Ga naar de 9/11 Memorial

Het 9/11 Memorial is een mooi en indrukwekkend monument en een eerbetoon aan de duizenden personen die bij de aanslagen op het World Trade Center om het leven kwamen. Op de plaats waar ooit de Twin Towers te vinden waren, is nu een prachtige herdenkingsplek gecreëerd waar de namen van alle slachtoffers in zijn verwerkt. Naast deze plek zie je ook het torenhoge One World Trade Center, dat in 2014 klaar was en met 541 meter het hoogste gebouw is wat er in Noord-Amerika te vinden is. 

 

Koop kaartjes voor een sportevenement

New Yorkers zijn gek op hun sportteams en dat maakt het bezoeken van een sportwedstrijd in de stad een hele belevenis. Er is keuze genoeg, want New York is in alle grote Amerikaanse competities zoals de NFL, NBA, NHL en MLB ruim vertegenwoordigd. Ongeacht wanneer je een bezoek plant zal er altijd wel een competitie aan de gang zijn en is het dus meestal wel mogelijk om een wedstrijd te bezoeken. Een aantal van de bekendste sportclubs in de stad zijn de New York Giants, de New York Knicks en de New York Yankees. Wees er op tijd bij en koop je entreebewijs ruim van tevoren zodat je zeker weet dat je erbij kunt zijn. 

 

Terug naar het begin op Ellis Island

Voor de echte liefhebbers van geschiedenis is een bezoek aan het Ellis Island Immigration Museum een aanrader. Op deze bijzondere plaats kwamen miljoenen immigranten het land binnen nadat ze eerst aan allerlei testen onderworpen werden. Het was daarmee de plaats waar voor veel mensen hun American Dream begon. Rond de 40 procent van alle Amerikanen heeft voorouders die op deze plek voor het eerst aankwamen in de Verenigde Staten.