Met de auto op reis

Met de auto op reis - 9 geweldige vakantiebestemmingen in Europa

Met de wagen vanuit België of Nederland kom je op de mooiste plaatsen. Er zijn tal van vakantiebestemmingen in Europa waarvoor je het vliegtuig niet hoeft te nemen, maar zelf achter het stuur kunt plaatsnemen en zo in alle vrijheid een heerlijke reis beleeft. Je vult je reisschema zelf in, gaat en staat waar je maar wilt en geniet van de mooiste landschappen onderweg. Heb je nog inspiratie nodig voor je volgende roadtrip? Deze 9 bestemmingen zijn ideaal om met de auto te ontdekken. 

 

Tsjechië 

Iedereen kent Praag, en met reden. Het is een prachtige stad met een historisch karakter met tal van fotogenieke bruggen, middeleeuwse architectuur en smalle straatjes. Hou hier dus zeker even halt voor een korte citytrip. Nadien vallen er nog meer charmante steden te bezichtigen, waaronder Ceský Krumlov, Kutná Hora en Loket. Trek na de drukte van de stad ook eens de Tsjechische natuur in, want ook daar kijk je je ogen uit. Enkele van de mooiste natuurgebieden zijn Boheems Zwitserland, het Reuzengebergte en het Adelaarsgebergte. 

 

Polen 

Veel reizigers laten Polen vaak links liggen wanneer ze op zoek gaan naar een volgende vakantiebestemming. Dat is jammer, want het is een prachtig land met een overvloed aan natuurschoon en geschiedenis. Voor wie houdt van cityvibes zijn Warschau en Krakau absolute must-see bestemmingen, net zoals hun kleinere broers Łódź en Poznań. Verwacht je aan prachtige historische gebouwen, een stevige dosis cultuur en een levendige sfeer. Kies je Polen voor zijn mooie natuur? Dan vind je je gading in het Tatra-gebergte, het Gryfino woud en het Slowiński National Park dat bekendstaat om zijn wandelende zandduinen. Genoeg te zien en te ontdekken dus, en naar onze mening een danig onderschat land dat je ooit een keer bezocht moet hebben.

Polen

 

Italië 

Italië is een geweldig land voor een autovakantie. Kijk je ogen uit in de heuvels van Toscane, rijd het hele Gardameer rond of breng een bezoek aan de vele prachtige steden verspreid over het land. Het land heeft zoveel schoonheid te bieden, dat je er gerust meerdere keren op vakantie kunt gaan. Enkel en alleen voor het fenomenale eten - pizza! pasta! dessert! - is Italië een bezoekje waard. Bekende plaatsen zoals Rome, Milaan, Firenze en Venetië lenen zich uitstekend voor een meerdaags bezoek. Ze zijn allen een bron van rijke geschiedenis en schitterende architectuur. Ook de natuur hoeft niet onder te doen voor de stedelijke pracht. Italië heeft met de Dolomieten, de Italiaanse Alpen, de vele meren en tal van vulkanen meer dan genoeg plaatsen waar natuurliefhebbers zich als een vis in het water voelen. Het resultaat is een divers land dat je verrast, waar je je ook bevindt.

 

Oostenrijk 

Oostenrijk is een land waar je voornamelijk naartoe gaat voor zijn natuur. Wandelaars en klimmers halen hier hun hart op in de vele bergmassieven, maar ook als minder geoefend sporter kijk je je ogen uit. Het landschap is prachtig en wordt gedomineerd door hoge bergtoppen, spiegelgladde meren en felgroene valleien. Oostenrijk staat naast zijn natuurschoon ook bekend om zijn weelderige cultuur. Je vindt er tal van elegante paleizen en statige operagebouwen waar je terechtkunt voor een avondje spektakel. De afwisseling van de mondaine kastelen en de pittoreske bergdorpen zorgt voor een boeiende mix van ervaringen. Voeg daar nog eens de schitterende natuur aan toe en je hebt redenen te over om een vakantie naar Oostenrijk in te plannen!

 

Zweden 

Nog zo’n fantastisch land om met de auto te verkennen: Zweden. Je kunt ervoor kiezen om het land binnen te rijden met de wagen, of binnen te varen met de ferry. Beide opties hebben hun charme, en de prachtige uitzichten krijg je er hoe dan ook gratis en voor niets bij. Dat is meteen ook de rode draad doorheen je vakantie in dit Scandinavische land: een onmetelijke natuurpracht, zover je kunt kijken. Zweden bestaat voor maar liefst 70% uit bos. Tel daar de vele meren, de prachtige kustlijn en de rijke fauna en flora bij en je krijgt een magische vakantiebestemming. En dan hebben we het nog niet gehad over de fijne steden, want ook daar zijn er een aantal van. Stockholm is veruit de bekendste, maar ook Göteborg, Visby, Malmö en Skåne zijn een bezoek waard. 


 

Denemarken 

Een van de bekendste bestemmingen in Denemarken is hoofdstad Kopenhagen. Trekpleisters daar zijn de kleurrijke huisjes aan de waterkant, het standbeeld van de kleine zeemeermin en het Tivoli-park. Trek gerust enkele dagen uit voor je bezoek aan de stad, er valt genoeg te beleven. Ook Aarhus is een aanrader. Het is de tweede grootste stad van het land en minstens even leuk als Kopenhagen. Als onderdeel van Scandinavië beschikt Denemarken over een indrukwekkende natuur. Zo zijn Seeland en Jutland leuke streken voor natuurliefhebbers, en de witte krijtrotsen van Møns Klint een must-see. Eilandhoppen doe je dan weer in de Zuid-Funense archipel, daar liggen 60 eilanden te wachten om door jou ontdekt te worden. 

Denemarken
 

Duitsland 

Jazeker, ook Duitsland is een fijne plek om naartoe te trekken met de auto. Het is lekker dichtbij, en kent een goede mix van interessante steden en natuurlijk schoon. In het stedelijk rijtje mogen klassiekers als Berlijn, Keulen, Düsseldorf en Hamburg niet ontbreken, maar ook Leipzig en Dresden zijn ideaal voor een dagje uit. Liefhebbers van de natuur kunnen dan weer beter afzakken naar een van de vele nationale parken, waaronder het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald en het Nationaal Park Jasmund. Ook een combinatie van stad en natuur ligt binnen de mogelijkheden. Zo is er de Moezel, een wijnstreek waar je geniet van wijnproeverijen, lekker eten, historische kastelen en mooie wandelroutes. Ook Hannover en de Rijnvallei combineren het beste van beide werelden. Trek vooral zelf op onderzoek uit en ontdek welke plaats in Duitsland jouw voorkeur draagt voor een volgende vakantie.


 

Frankrijk 

Dit is misschien wel de meest geliefde vakantiebestemming aller tijden. Ook al ben je er al meerdere keren geweest, Frankrijk stelt nooit teleur. Het land kan teren op een groot aanbod aan mooie regio’s, populaire grootsteden en charmante dorpjes. De Franse keuken wordt geroemd als beste ter wereld, en ook hun wijnen en champagnes behoren tot de wereldtop. Heerlijke restaurants en uitgestrekte wijndomeinen verwelkomen je dan ook met open armen voor een hapje en een drankje. 

Niet alleen op culinair vlak heeft het land veel te bieden, ook de natuur dingt mee voor de publieksprijs. Zo heb je de Mont Ventoux, die jaarlijks door honderdduizenden wielertoeristen wordt beklommen, en zijn er de pyreneeën, met uitzichten die je mond doen openvallen. Of wat dacht je van de relaxte zuiderse sfeer in de Provence, voor een deugddoende luilekkervakantie? Mogelijkheden te over, plezier en ontspanning gegarandeerd. 

 

Spanje

Net zoals Frankrijk is ook Spanje een klassieker voor reizigers uit België en Nederland. Citytrippers vallen als een blok voor bestemmingen zoals Sevilla, Valencia en Madrid, terwijl zonnekloppers met volle teugen genieten van de warme stranden langs de Costa del Sol. In de winter zijn de Canarische eilanden dan weer een geliefde plaats om vitamine D op te doen. De mooiste natuur vind je in het noorden en het zuiden van het land, maar ook daartussenin vallen er schatten te ontdekken. Oh ja, het eten is er ook ge-wel-dig lekker. Alleen al daarom zou je in je auto springen naar Spanje! 

 

Na een lange autorit is het nog zo fijn om thuis te komen in een heerlijk hotel. Bij ons vergelijk je makkelijk de prijzen per hotel, zodat je steeds de beste keuze maakt.

→ Bekijk hier het volledige hotelaanbod

Tags: 
op reis met de auto, autovakanties, vakantiebestemmingen in Europa