Vakantie naar Egypte en het visum aanvragen

Nu de herfst echt is begonnen en de wintertijd is ingegaan, verheugen we ons al op de volgende zomervakantie. Ook al wordt momenteel door de Nederlandse overheid afgeraden om naar Egypte te reizen, is het nooit te vroeg om met de voorpret te beginnen en alvast een visum voor Egypte aan te vragen voor een vakantie komend jaar.

Schitterende gouden stranden, prachtige zonsondergangen en een perfecte temperatuur. Combineer dit met een kennismaking met de Oosterse cultuur, fantastische duik- en snorkellocaties en een rijke geschiedenis met een van de oudste beschavingen. Het is de ideale bestemming voor een zonvakantie. Gegarandeerd zon, zee en strand, en dicht bij de wonderen van Luxor. Dit alles kun je vinden aan de Rode Zeekust in Egypte.

Met steeds meer directe vluchten vanuit Europa biedt Egypte meer mogelijkheden dan ooit. Een reis naar Egypte kan heel budgetvriendelijk worden gemaakt. Er is voor elk wat wils; van historische steden, voormalige vissersdorpen tot meer luxe vakantieoorden.

Strandvakantie in Egypte aan de kust van Marsa Alam

Ten zuiden van de meer bekende vakantiebestemmingen in Egypte (zoals Hurghada, Safaga en El Gouna) ligt de Marsa Alam kust. Hier liggen twee grote steden; Marsa Alam in het zuiden en El Quseir in het noorden. Tussen deze steden zijn tal van resorts, hotels en pensions te vinden. Langs de hele kust is er een koraalrif dat net voor het strand begint. Als je kiest voor een hotel aan het strand, controleer dan of ze een zogenaamde flyer (loopbrug) aan het strand hebben. De flyer maakt het mogelijk om het water in te gaan aan voorbij het koraalrif. Zonder flyer kunt je bij sommige hotels niet in het water komen, zelfs niet bij vloed. Op sommige plaatsen begint het rif wat verder van het strand. Daar kun je wel zwemmen zonder dat je een flyer nodig hebt.

Hoogtepunt van Egypte: Luxor

Een vakantie naar Egypte is niet compleet zonder een bezoek aan een of meer van de historische bezienswaardigheden. Vanaf de Marsa Alam kust heb je een wereldwonder binnen handbereik; het geweldige Luxor. Hoewel het enkele uren rijden is, is het goed mogelijk om een dagtocht te maken naar deze UNESCO-werelderfgoedplaats.

Op zo’n korte reis kun je misschien niet alles zien wat Luxor te bieden heeft, maar een van de hoogtepunten is de Karnak tempel. Dit verbluffende bouwwerk ligt ten oosten van de rivier de Nijl. Ervaar de grootsheid en grandeur van deze plek en bewonder de goed bewaarde zalen, sfinxen, obelisken en gedeeltelijk overgebleven schilderwerken.

Kolossen van Memnon

Normaal gesproken is dit de eerste stop aan de westelijke kant van de Nijl. De Kolossen van Memnon zijn twee 18 meter hoge standbeelden. Deze indrukwekkende beelden zijn gehouwen uit een enkel blok steen en stellen Farao Amenhotep III voor die in Egypte regeerde tijdens de Dynastie XVIII.

Vallei der Koningen

De vallei onder de piramidevormige bergtop van Al Qurn (De Hoorn) werd door de farao’s van het Nieuwe Koninkrijk (1550-1069 voor Christus) gekozen als koninklijke begraafplaats. De graven hier hebben geleden onder overvallen en schatzoekers, maar er zijn nog steeds verbazingwekkende dingen te ontdekken. Sommige van de graven zijn opengesteld voor bezoekers. Breng een bezoek aan de graven van Ramses IV en Ramses III. De beroemdste, maar niet de meest indrukwekkende, is het graf van Toetanchamon, dat Howard Carter in 1922 ontdekte. De graftombe was nog intact met al zijn schatten toen hij werd gevonden. Vandaag de dag liggen de meeste schatten in het Egyptische museum in Caïro.

Visum Egypte alvast makkelijk online aanvragen Om naar Egypte te kunnen reizen heb je een visum Egypte nodig. Dit visum kan nu alvast gemakkelijk online aangevraagd worden voor een vakantie op een later moment. Voor het aanvragen van het visum voor Egypte heb je een paspoort nodig en een boekingsbevestiging van alle gereserveerde overnachtingen. Het visum is 90 dagen geldig en geeft je toestemming om maximaal 30 aaneengesloten dagen in het land te verblijven. Normaal gesproken is dit meer dan voldoende tijd om de schoonheid van Egypte te ontdekken.